‘Villa Röling’ in Kudelstaart / Netherlands by Architectenbureau Paul de Ruiter

deruiter-villa-roeling-05The clients of Villa Röling are passionate art collectors. They love to be surrounded by works of art. Therefore their main wish regarding their new dwelling was that it would do greatest justice to their collection of paintings and sculptures. However, the location of their house, at the edge of the lake Westeinderplas, is so spendid that it was no option to make a closed volume which would have large wall surfaces for hanging on the paintings but would limit the view of the surroundings.

The view of the lake and the garden should be maximal. Therefore we decided to design two contrasting volumes, a transparent glass volume overlooking the lake and the garden, and a ´floating´ wooden box on top of it for the works of art.

See & Read more @ DAILY TONIC.

Advertisements

~ by djtapedek on October 7, 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: