The Wolfe Den by MJ Neal Architects

wd_310809_01Single family dwelling for a young professional couple. The site is a small 47′ by 125′ rectilinear in-fill lot situated within a twenty minute walk of downtown.

The house consists of two parts, a simple rectangle along one side of the lot and an adjacent courtyard. This configuration provides privacy from the street while allowing the interior living areas to open onto decks and garden. An overhang with lattice provides the transition to the garden and protection from the west sun.

Read more HERE.

Advertisements

~ by djtapedek on September 1, 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: